maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ruokaa ja rahkaa

Tänään heräsin kiltisti ennen kuutta aamuaerobisiin ja iltapäivällä oli salilla vuorossa kädet ja olkapäät. Hyvä minä! Mieletön tsemppifiilis on kyllä tähän salihommaan tullut!!!

Työpaikkaravintolamme lounaslistaa kun tutkailin, meinasi iskeä epätoivo. Ei siis kertakaikkiaan mitään omaan ruokavalioon kunnolla sopivaa tällä viikolla... Nyyh! Siispä näppäränä oman keittiön mastercheffinä käväsin ruokakaupasta hakemassa naudan paisti-jii-lihaa ja piffit paistui näppärästi. Sitomaan laitoin vaan yhden munanvalkuaisen. Muutaman lounaan protskut on näin taattu! Lisukkeeksi isken kunnolla salaattia ja oliiviöljyä. Mjam!

 
Toinen asia onkin sitten, miten saan rahkan nykyään alas. Tänään otin suosiolla välipalaksi protskupatukan, kun niin on alkanut tökkimään. Illalla taistelin purkillisen ilman mitään. Ne aspartaamimehukeitot tökkii lisänä vielä enemmän. Apua!?! Tuo omakaan marjakeitto ilman sokeria tai makeutusainetta ei peitä rahkan hapanta makua tarpeeksi. Toinen ongelma noissa makeutusainetuotteissa on, että meinaa maha tykätä niistä tosi huonoa. Oisko mitään vinkkejä kuinka saatte rahkan alas, kun alkaa kunnolla puskemaan vastaan? Nenästä kiinni ja ääntä kohti nopeammin kuin pystyy kissaa sanomaan? No ei ainakaan nuo tavarat suussa pysty... :S
---edit---
Näemmä go-eve-go -blogissa oli tosi hyvin vinkkejä rahkan kanssa kamppailijoille. Pitääpä testata ehkä vähän rasvaisempaa, kunhan uskaltaa rasvan määrää ruokavaliossa nostaa!

2 kommenttia:

  1. -Marjoja rahkan sekaan! (pakastetut kannattaa sulattaa hyvin)
    -Smoothie; netti täynnä ohjeita. Ainakin mustikat ja loraus vettä/maitoa toimii
    -Kokeile eri merkkejä. Oma lemppari on pirkan vähälaktoosinen pehmeä maitorahka - tai valion pehmeä rahka
    -Jos et hirveästi pelkää rasvaa, laita sekaan ruokalusikallinen soijalesitiinirakeita. Rasvaa, mutta terveellistä sellaista. Sekaan vielä sulatetut marjat ja on kuin jäätelöä söisi.
    -Rahkan kannattaa antaa hetki levätä jääkaapissa esim. marjojen kanssa, maustuu paremmin
    -Fun light mehua sekaan(sitä tiivistettä), mutta vain vähän!
    -Rahkan tilalla voi syödä esim. raejuustoa tai munan valkuaisia
    -Joku on maustanut rahkan myös suolaiseksi lempparimausteilla
    -Klassikko on ananas - kylmänä ja sekaan soijalesitiinirakeet - huippua!
    -Erilaiset esanssit voi toimia, esim. vanilja ja sitten vielä niitä marjoja
    -Banaanin kanssa rahka on herkkua, ihan ohuita siivuja banskusta ja hyvä sekoitus
    -Totutella voi myös rahkajogurtilla - suunnilleen samat ravintoarvot ja pehmeämpi maku
    -Jos ruokavalio sallii niin sekaan esim. mysliä tai lempparijogurttia rasvattomana
    -Rahkaa ja proteiinijauhetta sekä mehukeittoa, oma lemppari vaniljaprode, rahka ja kevyt mansikkakeitto; keitoistakin voi kokeilla eri merkkejä. Itse käytän rainbow:n mansikkaa

    Ja siihen tottuu. Ja jos ei totu, niin vaihtoehtoja löytyy, edellä mainittujen lisäksi esim. erilaiset proteiinilisät ja pudding.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos felidae vinkeistä! Tuli monta uutta, jota en vielä ole mistään bongannut. Tuo bansku vois olla aika ihana, kun nyt alan ottamaan pikkuhiljaa hedelmiäkin takaisin ruokavalioon.

      Toinen kokeilemisen arvoinen on tuo protskujauho-mix. Ostin vaan minttusuklaata, joka ei ehkä ihan lempparia ole. Pitänee koittaa tehdä siitä pirtelö - maitoa, jauhetta ja rahkaa...toimiskohan?

      Poista