tiistai 9. huhtikuuta 2013

Treenikalenterin muutoksia

Päätin pari päivää sitten, että kokeilen muuttaa hieman viikottaista kuntoilurytmiäni. Aiemmin tein ma, ke ja pe sekä aamuaerobiset ennen töitä, että töiden jälkeen salihommia 3-jakoisella ohjelmalla. Neljäs juoksukalenterin treeni oli viikonloppuna sunnuntaina ja jostain kumman syystä tämä treeni oli aina jotain kevyttä palauttavaa. Just kun viikonloppuna nukkuu paremmin ja jaksaa treenatakin kovempaa. Tämä järjestely tuntui toimivan erittäin huonosti - en jaksanut salilla mitään eikä juoksu kulkenut ollenkaan. Jälkimmäinen voi kyllä johtua siitä, että viime viikolla alkoivat vedot ja sehän on aivan eri asia kuin tasavauhtiset treenit. Eikä monen vuoden takaiset vedot enää muistu mieleen, että kuin kovaa sitä uskaltaa lähteä laukkaamaan.

Nyt yritän muuttaa ohjelmaa niin, että teen päivää aiemmin nuo juoksukalenterin ohjelmat. Eli sunnuntaina oli reipas kävely sekä maanantaille suunniteltu vetotreeni. Tänään kävin juoksemassa tasavauhtisen kevyehkön 40min kirmauksen (joka ois ollut huomiselle merkittynä). Ja oli muuten sykkeet matalalla!!! Oli tippua silmät päästä, että juostessa sykkeet pysyi siinä 140-145 tasolla. Normaalisti ne on siinä 160 molemmin puolin. Voiko kourallinen intervallitreenejä tehdä näin paljon eroa!?!

Enikeis, varmaan huomennakin jalkatreenit kulkee salilla paremmin, kun ei ole vetässyt aamucrossailuja alle. Ehkä valo tunnelin päässä ei ole vastaantuleva juna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti