perjantai 28. kesäkuuta 2013

Hiljaista on

... ainakin treenien saralla. Viime juoksulenkistä on aikaa viikko, mutta liikuntaa on tullut harrastettua vaivihkaa satunnaisesti. Uimista, pyöräilyä ja kävelyjä... kesätekemistä. Eihän sitä lomalla viiti rehkiä... On niin kuuma joka päivä, ettei jaksa innostua ajatuksesta lähteä tuonne ulos paahteeseen juoksemaan.

Kun tuo juokseminen alkaa maistumaan puulta eikä nappaa yhtään, täytynee tehdä jotain muuta estääkseen läskin kertymisen. Ensi viikolla ajattelin aloittaa P90X-treenit Fit-lehden uusimman numeron inspiroimana. Siinä treenitahti on kova (6pv/vk) ja treenikausi kestää 90 päivää. Eli juuri sopivasti heinä-syyskuun ja lokakuussa otan Esport Arena -kortin. Sitten saa taas kirmata loskasta välittämättä sisätiloissa niin paljon kuin tykkää. Jospa se juoksuinto taas löytyy tuohon mennessä. Lisäksi korttiin kuuluu kuntosali, jota tulen käyttämään. Parasta tässä on, että paikka on just duunimatkan varrella. :)

2 kommenttia:

  1. Tasavauhtiset juoksulenkit maistuu useimmiten puulta, jos sellaisia teet? Parhaiten juoksukunto paranee intervalliharjoittelulla. Kokeile esimerkiksi juosta 8x 1min hieman kovempaa (syke saisi nousta noin 80-90 % maksimista)ja vedon jälkeen palauttele minuutin verran. Kehittyessäsi lisää vedon pituutta ja tehoa. Muista tietenkin verryttelyt alkuun ja loppuun, ettei lihaksille käy hassusti :) Etuna tälläisessä treenissä on, että energiankulutus jää vielä kauan harjoituksen jälkeenkin koholle, jolloin se on tehokkaampi mitä vaikka 1-1,5h matalatehoinen lenkki :)Jatka päivittelemistä, seuraan mielenkiinnolla! - Janne

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Janne! :) Kiva huomata, etten ihan itsekseni täällä höpise.

    Ihan totta on tuo, mitä kirjoitit! Tasavauhtiset lenkit on vähän tylsiä välillä, jos ei ota niitä hitaasti ja palauttavana treeninä. Mietinkin, että kun alan taas juosta enemmän, otan intervallia taas treeniohjelmaan mukaan. On se vaan niin nannaa! ;) Nyt vaan on ollut niin tukalaa ulkona juosta, että päätin aloittaa vähän erilaisen treeniohjelman. Jospa tästä parin viikon totuttelemisen jälkeen jää aikaa/energiaa myös juoksemiselle (ja lomalla sitten ylipäätään treeneihin...:D). Sitten taas vetoja, jee!

    VastaaPoista